Το Ελληνικό γάλα γαϊδούρας ξεκινά το ταξίδι του στο εξωτερικό

140
γάλα
- Διαφήμιση -

Η πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής γάλακτος όνων «Φάρμα Μετσόβου» διπλασιάζει την παραγωγή της και βγάζει νέα προϊόντα στην αγορά

Σε τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας βρίσκεται η «Φάρμα Μετσόβου», η πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής βιολογικού γάλακτος γαϊδούρας στην Ελλάδα, που από το 2014 παράγει και συσκευάζει ένα προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία.

- Διαφήμιση -

Η Παναγιώτα Τσοβίλη, που μαζί με τον σύζυγό της, Αθανάσιο Μπούγια, λειτουργούν την οικογενειακή επιχείρηση, είχαν την πρώτη επαφή με τα γαϊδούρια ως… χόμπι, καθώς είχαν αγοράσει τα πρώτα 10 για να καθαρίσουν το χωράφι 80 στρεμμάτων της οικογένειας στην Χρυσοβίτσα Μετσόβου. Οι φίλοι και συγχωριανοί τους τούς ρωτούσαν περιπαικτικά εάν θα ασχοληθούν με την παραγωγή γάλακτος όνου. Οι ίδιοι δεν γνώριζαν τότε ότι το γαϊδούρι μπορεί να δώσει γάλα ούτε, φυσικά, πώς γίνεται η παραγωγή του. Εκείνη την εποχή διεξαγόταν στη Θεσσαλονίκη η έκθεση Zootechnia, την οποία επισκέφθηκαν, ενημερώθηκαν από καθηγητές και ανθρώπους της αγοράς για τα οφέλη και τις προοπτικές του συγκεκριμένου premium προϊόντος και, τελικά, πήραν την απόφαση να γίνουν κτηνοτρόφοι.

Σήμερα η «Φάρμα Μετσόβου», εκτός από την έκταση των 80 στρεμμάτων στη Χρυσοβίτσα διατηρεί μία ακόμη έκταση 700 στρεμμάτων στην Αμφιλοχία, ενώ το συνολικό της ζωικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 300 ζώα, εκ των οποίων περίπου 220 μητέρες που δίνουν γάλα. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.