ΔΕΗ: Τι θα ισχύσει με το «χαράτσι» του ενός ευρώ

χαράτσι
- Διαφήμιση -

«Μαζεύει» το… χαράτσι του ενός ευρώ ανά έντυπο λογαριασμό η ΔΕΗ, μετατρέποντάς το σε όφελος των καταναλωτών που επιλέγουν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, η εταιρεία αποφάσισε τελικώς να χορηγήσει κίνητρο μειώνοντας κατά ένα ευρώ την αξία του λογαριασμού που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν έντυπα τον λογαριασμό τους.

- Διαφήμιση -

Εδώ και δύο μήνες, οι πελάτες της ΔΕΗ που συνεχίζουν να λαμβάνουν σε έντυπη μορφή τους λογαριασμούς τους επιβαρύνονται με χρέωση του ενός ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, μέχρι στιγμής 600.000 είναι οι καταναλωτές που επέλεξαν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους ενώ στην υπηρεσία e-bill είναι εγγεγραμένα συνολικά 800.000 άτομα. Στόχος της ΔΕΗ είναι μέχρι το τέλος του 2019 είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει στα 2 εκατομμύρια.

ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΔΕΗ για το «χαράτσι» είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Συνήγορου του Καταναλωτή πριν από λίγο καιρό.

Σε επιστολή που απέστειλε στην ΔΕΗ Α.Ε., ο Συνήγορος του Καταναλωτή επεσήμαινε ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση, που αφορά περίπου 7.000.000 πελάτες της εταιρείας, αποτελεί μονομερή τροποποίηση της έως τώρα ακολουθούμενης πρακτικής αποστολής έγχαρτων λογαριασμών ΔΕΗ, κατ’ εφαρμογή της υφιστάμενης σύμβασης, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ρητή συναίνεση του καταναλωτή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.