Τρέλα με το Facebook έχουν οι Ελληνες

263
Έλληνες
- Διαφήμιση -

«Κολλημένοι» με το Facebook εμφανίζονται οι Έλληνες καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου είναι εγγεγραμμένοι στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο.

Facebook λογαριασμούς

- Διαφήμιση -

Αναλυτικότερα τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει η Statcounter για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι η σχέση των Ελλήνων με τα κοινωνικά δίκτυα είναι σχεδόν μονοδιάστατη και, ουσιαστικά, περιορίζεται στο Facebook.

Στην αντίπερα όχθη Γερμανία και Γαλλία εμφανίζουν από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης του Facebook και περιορίζονται στο 60%, ενώ σε επίπεδο Ε.Ε. τρεις στους τέσσερις χρήστες του διαδικτύου έχουν λογαριασμό στο Facebook.

Στο μεγαλύτερο, σήμερα, κοινωνικό δίκτυο διαθέτει λογαριασμό το 87,6% των χρηστών του διαδικτύου στη χώρα μας και αυτό αποτελεί την έκτη υψηλότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Με εξαίρεση την Ιρλανδία -που φιγουράρει στην κορυφή ενδεχομένως λόγω και του γεγονότος ότι η χώρα φιλοξενεί τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες του Facebook- όλες οι άλλες χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης προέρχονται από την ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά της χώρας μας, ενώ στις δυτικές χώρες οι προτιμήσεις των χρηστών είναι κατά πολύ διαφορετικές.

Σχετικά με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα στη χώρα μας, μπορεί ένα μέρος της πολιτικής επικοινωνίας να «περνάει» από το Twitter ωστόσο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα διαθέτει λογαριασμό μόλις το 1,77% των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, πολύ μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 4,8%. Χαμηλό είναι το ποσοστό χρήσης και του Instagram, που βρίσκεται στο 2,2% αν και γενικότερα το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία μόνο σε περιορισμένο αριθμό χωρών της Ε.Ε.

Στο Pinterest, όπου μπορεί κανείς να δημιουργήσει άλμπουμ από εικόνες, διαθέτει λογαριασμό σχεδόν το 6% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, έναντι 11,3% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος.

Τέλος, στο Tumblr, μία πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μίνι-blog και να αναρτά κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον στην Ε.Ε. με το ποσοστό χρήσης στο 2%, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο -πενιχρό 0,6%.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.