Με νομοσχέδιο οι μικροπιστώσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ

156
Aφορολόγητο αγροτών
- Διαφήμιση -

Ρύθμιση για το καθεστώς του δανεισμού αγροτών με ποσό μέχρι 25.000 ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου Οικονομίας για τις μικροπιστώσεις, το οποίο και αναμένουν οι διαχειριστικές αρχές ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες συμβάσεις με το ΕΤΕΑΝ. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται παράλληλα ο φόβος από τις αρχές στην Αχαρνών πως αν αργήσει η σχετική ρύθμιση από το Οικονομίας και μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών, όλο το πλαίσιο θα πάει πίσω και οι υπογραφές με τον διαχειριστή ΕΤΕΑΝ ίσως να μην προλάβουν το 2019.

Αυτό που προέχει ωστόσο προς το παρόν είναι το Αγροτικό Ταμείο Εγγυήσεων για ευνοϊκό δανεισμό ποσών από 10.000 ευρώ και άνω, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα συνάντηση εκπροσώπων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων με τις διαχειριστικές στις 20 Ιανουαρίου.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η τροποποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι που θα προκύψουν από τα Μέτρα Μεταποίησης και Σχεδίων Βελτίωσης να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό εργαλείο.

Μερίδιο και στη αγροδιατροφή από το νέο πακέτο των 700 εκατ. του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Εν τω μεταξύ Χρηματοδότηση που φτάνει το ποσό των 700.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.