Μόλις το διαβάσεις δε θα κοιμηθείς ΠΟΤΕ ξανα με μακιγιάζ

99
μακιγιαζ υπνος
- Διαφήμιση -

Έχεις κοιμηθεί και εσύ χωρίς να βγάλεις το μακιγιάζ σου. Μάθε γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το επαναλάβεις!

Πολλές φορές οι περισσότερες βαριόμαστε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ από το πρόσωπό μας. Είναι ακόμα πιο σύνηθες όταν έχουμε βγει και γυρνάμε σπίτι τα ξημερώματα. Η αλήθεια είναι ότι όλες το έχουμε κάνει!

- Διαφήμιση -

Από το μυαλό μας περνάει η απλή σκέψη: Ε, δεν βαριέσαι τώρα; Σιγά, δεν έγινε και τίποτα! Ένα βράδυ είναι μόνο.

Η δόκτορας Mona Gohara, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο του Yale, όμως, έχει αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με μελέτες της ακόμα και η μία νύχτα έχει σημασία!

«Το δέρμα χρησιμοποιεί τον ύπνο ως ευκαιρία να ανακάμψει από τα όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Το μακιγιάζ κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα ως προς αυτό. Τη νύχτα, τα κύτταρα του δέρματος προσπαθούν να αναγεννηθούν και να κάνουν μια φυσική ‘απολέπιση’, αλλά ένα στρώμα μακιγιάζ πάνω στη επιδερμίδα δημιουργεί ένα ‘φράγμα’, που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. Αν γίνει αυτό μια μόνο νύχτα δεν είναι και καταστροφή, αλλά συμβαίνει συχνότερα είναι πραγματικά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα».

Αν δεν ακολουθήσεις τις συμβουλές της και κοιμηθείς με το μακιγιάζ σου, η επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι μέρα περιποίησης προσώπου. Βαθύς καθαρισμός με απαλή κρέμα και εφαρμογή, στη συνέχεια, κρέμας απολέπισης θα βοηθήσει στο να απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Μην χρησιμοποιήσεις για κανέναν λόγο μακιγιάζ την επόμενη μέρα!
Τελικά, είναι σοβαρά τα πράγματα με το μακιγιάζ και τη χρήση του και, όχι, όσο επιπόλαια νομίζαμε.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.