ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πρόγραμμα για 8.933 νέες προσλήψεις ανέργων σε Δήμους

312
ΟΑΕΔ
- Διαφήμιση -

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πρόγραμμα της χρονιάς, για την πρόσληψη 8.933 εγγεγραμμένων στο μητρώο.

Το πρόγραμμα αναμένεται το αργότερο στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2019 και στόχος είναι η απασχόληση 8.933 εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε Δήμους και σε φορείς.

- Διαφήμιση -

Η ανεργία είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί την Κυβέρνηση και στόχος είναι η μείωση της , έστω και με προσωρινές θέσεις εργασίας αλλά και η αύξηση της απασχόλησης μέσω της κατάρτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας χιλιάδων ανέργων.

Με το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε 51 Δήμους, 5 Περιφέρειες καθώς και σε κέντρα Πρόνοιας.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα έχουν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν στις εξής κοινωνικές κατηγορίες:

σε οικογένειες όπου δεν εργάζεται κανένα μέλος

άνεργοι που αποτελούν μέλη μονογονεϊκών οικογενειών όπου επίσης δεν εργάζεται κανένας

είναι μακροχρόνια άνεργοι

είναι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ

ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ

είναι άνεργοι άνω των 29 ετών

είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος (ΚΕΑ).

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου και οι ωφελούμενοι απασχολούνται με τον κατώτατο μισθό σε κλάδους των ΟΤΑ (καθαριότητα, πράσινο, υγεία κλπ) και σε κέντρα κοινωνικής πρόνοιας (υπηρεσίες ασύλου κλπ).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.