Με επιτυχία η εκδήλωση για την “Κοινωνική Μέριμνα και Ανάπτυξη” – Βίντεο

354
Κοινωνική Μέριμνα
- Διαφήμιση -

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, που αποδείχθηκε πολύ μικρή για την τόσο μεγάλη προσέλευση των Σερραίων, στο Philippos Xenia Hotel, παρουσιάστηκε χθες, το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Πολιτικής που σχεδιάστηκε από τη Συμμαχία Σερραίων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών κύριος Αλέξανδρος Χρυσάφης με σαφήνεια και τεκμηρίωση παρουσίασε τους 4 άξονες τους οποίους κινείται το σχέδιο της Συμμαχίας Σερραίων και περιγράφεται από Δημιουργία:

Α) Κοινωνικών Δομών

1) Κέντρο Προστασίας Ηλικιωμένων
2) Κέντρο Προστασίας Α.Μ.Ε.Α.
3) Κινητή Μονάδα Φροντίδας Καρκινοπαθών
4) Εγκατάσταση Δικτύου Απινιδωτών
5) Πρότυπες παιδικές χαρές Α.Μ.Ε.Α.

- Διαφήμιση -

Β) Μηχανισμών Κοινωνικής Στήριξης
1) Υπηρεσία μιας στάσης για ευπαθείς ομάδες
2) Γραφείο Εύρεσης Απασχόλησης
3) Γραφείο Ασφάλισης – Συνταξιοδότησης
4) Γραφείο Υποστήριξης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)
5) Κάρτα Προνομίων για τον Δημότη

Γ) Κοινωνικών Δράσεων
1) Δράση: «Στηρίζω τον φοιτητή»
2) Δράση: «Στηρίζω τα νεογνά»
3) Δράση: «Καταπολεμώ την παχυσαρκία»
4) Καλοκαιρινός παιδότοπος

Δ) Κοινωνικών Θεσμών Ανάπτυξης
1) Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Δ. Σερρών

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι ότι όλες οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν αποτελούν βέλτιστες εφαρμοσμένες πρακτικές σε άλλους Δήμους, καθώς επίσης αναλύθηκαν διεξοδικά και οι πηγές χρηματοδότησης της κάθε δράσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ κύριος Ιωάννης Σωσσίδης με έναν μεστό και επεξηγηματικό τρόπο αναφέρθηκε σε δράσεις και συνέργειες του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε συζήτηση – διαβούλευση με τους παρευρισκομένους στην οποία ακούστηκαν δεκάδες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τη συζήτηση συντόνιζε η υπεύθυνη της ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής της Συμμαχίας Σερραίων κυρία Σωτηρία Πάνου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.