Επανέρχεται η Φ.Αραμπατζή στο θέμα της εκχώρησης μνημείων στο Υπερταμείο

127
Υπερταμείο
- Διαφήμιση -

Επανέρχεται, με Επίκαιρη Ερώτηση αυτή τη φορά, η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή στο μείζον ζήτημα της εκχώρησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο. Μια υπόθεση, που προκάλεσε σάλο, καθώς στα υπό παράδοση ακίνητα περιλαμβάνονταν η ιστορία, ο πολιτισμός ακόμη και οι ναοί της χώρας μας, όπως ο Ιερός, Καθεδρικός και Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αραμπατζή είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετική Ερώτηση στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, για την οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Μια σιωπή του Υπουργείου, που επιτείνει το φόβο και την ανησυχία των πολιτών για την τύχη αυτών των ακινήτων, ιδιαίτερα καθώς ήδη από τις 22 Νοεμβρίου ο κ. Υπουργός έχει στα χέρια του τον κατάλογο, που του διαβίβασε το Υπουργείο Πολιτισμού με 2.329 ακίνητα αρμοδιότητάς του, τα οποία υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου.

- Διαφήμιση -

Η Σερραία βουλευτής τονίζει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω για θέματα που αφορούν στη δημόσια περιουσία και πλήττουν ευθέως τη συνταγματική νομιμότητα, ενώ προσβάλλουν και το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών.

Γι’ αυτό καλεί εκ νέου τον κ. Τσακαλώτο, αυτή τη φορά στο βήμα της Βουλής, να απαντήσει πότε επιτέλους σκοπεύει να καταθέσει τον επικαιροποιημένο κατάλογο και να ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά, ότι τα εν λόγω ακίνητα θα επιστραφούν από το Υπερταμείο. Τέλος, ζητά από τον κ. Υπουργό να παραθέσει ονομαστικά τα ακίνητα, που συγκαταλέγονταν στη λίστα, όσον αφορά στο Νομό Σερρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.