Χρυσή τομή παραγωγής και μάρκετινγκ αναζητά η αμπελουργία

201
Οινοποιεία αμπελοκαλλιεργητές αμπελουργία Επενδυτικά Προγραμμα
- Διαφήμιση -

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τελειώσει οι προεργασίες που αφορούν στην εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής αμπελουργίας, με βασικό αίτημα από την πλευρά της ΚΕΟΣΟΕ να δοθεί βαρύτητα στο αμπελουργικό εισόδημα.
Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου, φαίνεται πως οι συμμετοχές για τη νέα περίοδο είναι λιγότερες του αναμενομένου, με αποτέλεσμα να μείνουν και πάλι αδιάθετα κεφάλαια, γεγονός που αποδίδεται στην δυσκολία διάθεσης ιδίων κεφαλαίων από την πλευρά των ενδιαφερόμενων.

Τα παραπάνω φλέγοντα κλαδικά ζητήματα, όπως ο Στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της ελληνικής αμπελουργίας, ο νέος ψηφιακός τρόπος υποβολής των δηλώσεων παραγωγής και οι επενδύσεις στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου, συζητήθηκαν στην Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Αμπέλους και Οίνου.

- Διαφήμιση -

Εθνικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης ελληνικής αμπελουργίας
Να ληφθεί υπ όψιν το αμπελουργικό εισόδημα στην διαδικασία σύνταξης του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής αμπελουργίας, ζητήθηκε από στελέχη της ΚΕΟΣΟΕ. Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο Χρήστος Μάρκου, πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ, «Είναι πρωτίστως πολιτική και οι επιλογές θα πρέπει να είναι καθαρά πολιτικού περιεχομένου. Απαιτούνται θεσμικές αλλαγές. Υπάρχει μια συμφωνία σε όλα τα επίπεδα στο κλάδο, όμως ο διάλογος θα δούμε που θα καταλήξει. Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να ζητηθεί για τη χώρα μας ένα μοντέλο ιδιαίτερο γιατί υπάρχουν αντικειμενικές ιδιαιτερότητες στην οργάνωση της παραγωγής. Και γεωγραφικές και γεωπολιτικές και κλιματολογικές, πράγμα που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες. Άρα θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν όλες αυτές οι παράμετροι». Ο ίδιος τόνισε πως αν το Στρατηγικό Σχέδιο γίνει στα πρότυπα του Στρατηγικού Σχεδίου για το Μάρκετινγκ, τότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της οινοποιίας και όχι της αμπελουργίας. Από την πλευρά του ο Παρασκευάς Κορδοπάτης, Γενικός Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ενώ επανέλαβε πως είναι παράλογο οι τιμές που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.