“Πλήγμα” η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί λέει η ΚΕΟΣΟΕ

κρασί Κρασιού ΚΕΟΣΟΕ
- Διαφήμιση -

Σοβαρό πλήγμα στο υγιές κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής κρασιού, θα επιφέρει σύμφωνα την ΚΕΟΣΟΕ η ενδεχόμενη επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο προιόν.
Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση, το σχετικό μέτρο θα επιφέρει μεγαλύτερη απώλεια εσόδων λόγω μείωσης της κατανάλωσης που θα επακολουθήσει.

Η ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ
“Κατ’ αρχάς όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα οι πολιτικές μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας που βασίζονται στην αύξηση της φορολογίας,προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης και κατά συνέπεια της απώλειας μεγαλύτερων εσόδων από το Δημόσιο δεδομένης της μείωσης των πωλήσεων. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ακόμη συνταγή επιτάχυνσης της ύφεσης, με μέτρα που επιδεινώνουν τους μακροοικονομικούς δείκτες και εγκλωβίζουν την οικονομία σ’ ένα φαύλο κύκλο.

- Διαφήμιση -

Πέραν του ότι ήδη σε μια κατηγορία οινικών προϊόντων (άνω των 15% vol οινοπνεύματος) επιβάλλεται και στην Ελλάδα Ε.Φ.Κ., η συντριπτική πλειοψηφία των οινοπαραγωγών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλει στους ήσυχους και αφρώδεις οίνους, το συγκεκριμένο φόρο.

Οι πωλήσεις οίνων στην Ελλάδα ήδη έχουν μειωθεί δραματικά εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και σε ενδοεπιχειρησιακό επίπεδο, εξαιτίας της ανυπαρξίας ρευστότητας που συνέβαλε στην κατεύθυνση οι συναλλαγές να πραγματο-ποιούνται μόνον όταν διενεργείται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.