Ανάπτυξη με τον χαμηλότερο ρυθμό 4ετίας – Επιβράδυνση της απασχόλησης

Ευρωζώνη Επιστρεπτέα επανεκκίνηση
- Διαφήμιση -

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ και η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,2% στο τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, ανακοίνωσε η Eurostat, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμησή της στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

- Διαφήμιση -

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, η γαλλική ενισχύθηκε 0,4%, ενώ το ΑΕΠ της Ιταλίας έμεινε αμετάβλητο στο τρίμηνο αυτό. Η Eurostat επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 1,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Η Eurostat ανακοίνωσε για πρώτη φορά προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αύξησή της επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο. Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια βάση έναντι ρυθμών αύξησης 0,4% και 1,5%, αντίστοιχα, στο δεύτερο τρίμηνο.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο ήταν επίσης αδύναμη, υποχωρώντας 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 0,9%. Η παραγωγή μειώθηκε όσον αφορά τα ενεργειακά και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.