Υπόθεση «δουλειά»: Πώς θα κερδίσεις τις εντυπώσεις από την πρώτη μέρα;

304
δουλειά
- Διαφήμιση -

Ξεκίνησες δουλειά σε μια νέα εταιρεία ή σε ένα νέο μαγαζί αλλά πριν ακόμη καλά, καλά πας σε έχει κυριεύσει το άγχος και δεν ξέρεις τι να κάνεις;

Αχ, όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση αλλά ξέρεις τι; Όλα μια ιδέα είναι και μόλις καταλάβεις πως δεν παίζει θέμα, θα δεις πόσο εύκολα θα σου έρθουν όλα.

- Διαφήμιση -

Η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι λίγο περίεργη, αλλά υπάρχουν τρόποι για να εντυπωσιάσεις και είναι εξαιρετικά εύκολοι για να τους διαχειριστείς!

  1. Μπες με αυτοπεποίθηση στο χώρο
    Όταν φανερώνεις την αυτοπεποίθηση που διαθέτεις, οι άλλοι καταλαβαίνουν πως έχουν απέναντι τους έναν άνθρωπο που ξέρει τι του γίνεται και πως τα έχει καλά με τον εαυτό του.

2. Ξέχνα τις ντροπές
Δε σε θέλω ντροπαλό σε καμία περίπτωση! Όποιος ντρέπεται, στερεύεται έλεγε η γιαγιά μου και είχε δίκιο. Οπότε, βγάλε τον καλό σου εαυτό προς τα έξω και δείξε ποιος είσαι.

3. Μίλα με τους νέους σου συναδέλφους
Μίλα μαζί τους και κάνε την κατάσταση πιο άβολη. Δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι σιωπηλός πίσω από ένα γραφείο.

4. Δείξε διάθεση
Αν δεις πως επικρατεί χάος και όλοι τρέχουν, προσπάθησε να βοηθήσεις. Ρώτα τους γύρω σου που χρειάζονται βοήθεια και δείξε πως ήρθες για να δουλέψεις και όχι για να τους θαυμάσεις.

5. Διάλεξε τα σωστά ρούχα
Όσο και αν δε θέλω να το δεχτώ, η πρώτη εικόνα μετράει! Οπότε, δώσε προσοχή στα ρούχα που θα επιλέξεις. Φρόντισε να σε κολακεύουν και να δείχνεις σοβαρός/ή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.