Πότε δεν επιβάλλεται πρόστιμο για τροποποίηση του Ε2

139
Ε2
- Διαφήμιση -

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση Ε2 (αναλυτική κατάσταση για μισθώματα από ακίνητα) για τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων (κωδικός 17). Αυτό προβλέπεται σε χθεσινή απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία υπογραμμίζεται ότι δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη φορολογική υποχρέωση (εκ παραδρομής). Ειδικότερα, στο σκεπτικό της ΔΕΔ, με το οποίο ακυρώθηκε το πρόστιμο για υποβολή εκπρόθεσμης, στις 10/11/2015, τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014, προκειμένου να τροποποιηθεί το έντυπο Ε2, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

Διαδικαστικές παραβάσεις (άρθρο 54)

- Διαφήμιση -

β) Εκπρόθεσμη υποβολή ή μη υποβολή δηλώσεων από τις οποίες προκύπτει φόρος για καταβολή (παρ. 1 περ. β’ και γ’) (άρθρο 54 παρ. 1 περ. β’), καθώς και δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων (άρθρο 54 παρ. 1 περ. γ’) επιβάλλεται, κατά περίπτωση, πρόστιμο εκατό (100) ευρώ όταν ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων, διακοσίων πενήντα (250) ευρώ όταν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη φορολογική υποχρέωση (εκ παραδρομής)…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.