Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης: Ποιοι θα πάρουν τα 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ Επίδομα
- Διαφήμιση -

Tο δικό τους μερίδιο από το κοινωνικό μέρισμα 2018, θα λάβουν για ακόμα μία χρονιά και οι άνεργοι νέοι που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, πέρσι είχε χορηγηθεί σε 55.000 ανέργους, ηλικίας 18- 24 ετών από των ΟΑΕΔ και το ποσό ήταν 400 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης θα είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η οποία θα καθοριστεί και θα πρέπει να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως και την ημέρα χορήγησης.

ΟΑΕΔ

Όπως και το κοινωνικό μέρισμα 2018, έτσι και το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του πριν τα Χριστούγεννα.

Οι άνεργοι νέοι, δε θα χρειαστεί να υποβάλουν κάποια αίτηση (όπως θα πρέπει να κάνουν όσοι διεκδικήσουν το κοινωνικό μέρισμα), αλλά θα πρέπει να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.