Η ακολουθία τεχνολογιών της γεωργίας ακριβείας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα

351
γεωργία
- Διαφήμιση -

Η γεωργία ακριβείας έχει γίνει πολύ δηµοφιλής στην Ελλάδα, υπάρχει δε έξαρση του θέµατος και διεθνώς. Πιο συγκεκριµένα, µια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ εκτιµά ότι η παγκόσµια αγορά της γεωργίας ακριβείας αναµένεται να φτάσει στα 10 δις δολάρια µέχρι το 2024 (Research Report, 2018).

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν υπάρχει στον παγκόσµιο χάρτη γεωργίας ακριβείας, αλλά χώρες, όπως Ινδία, Κίνα, Πακιστάν, Αίγυπτος, Ισπανία, Γερµανία Γαλλία, Μεξικό, Αργεντινή, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς και άλλες. Ας δούµε, όµως, πρώτα τι σηµαίνει γεωργία ακριβείας ή επιχειρησιακή γεωργία, πως προσδιορίζεται, ποια τα χαρακτηριστικά και οι τρόποι εφαρµογής της, καθώς και η εφικτότητα και οι προϋποθέσεις υλοποίησης στην Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Ορισµός-έννοιες
Γεωργία ακριβείας ή επιχειρησιακή γεωργία µπορεί να θεωρηθεί η στρατηγική διαχείρισης που χρησιµοποιεί τεχνολογίες που παρέχουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές σε επίπεδο παραγωγού-αγροκτήµατος για να παράγουν δεδοµένα και αφορούν στις αποφάσεις που είναι συνδεδεµένες µε την παραγωγή σε συνδυασµό µε την αύξηση του εισοδήµατος του. Στην Ελλάδα χρησιµοποιείται τελευταία και ο όρος «ευφυής γεωργία»…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.