Χωρίς ελέγχους οι Διευθύνσεις Συγκοινωνιών – Σε αποχή οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών

144
Αραμπατζή μέλλον Γεωργίας Κυβέρνησης Σερρών Βιολογική Γεωργία ΚΑΠ πανώλης Συγκοινωνιών ενισχύσεων
- Διαφήμιση -

Μια ακόμη περίπτωση παντελούς έλλειψης ελέγχων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγγέλλει η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή. Αυτή τη φορά αναφορικά με τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που έχουν «νεκρώσει» στις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών όλης της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Με Ερώτησή της προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Εσωτερικών η κυρία Αραμπατζή τονίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, προστατεύουν τα συμφέροντα των καθημαγμένων ελληνικών επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που εισφέρουν στα δημόσια έσοδα χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι αυτό καθώς το 70% των επιβαλλόμενων προστίμων αποδίδεται στην οικεία Περιφέρεια για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των Μ.Κ.Ε. ενώ το υπόλοιπο 30% ενισχύει τα κρατικά ταμεία.
Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση επιδεικνύει «αλλεργία» στους ελέγχους τη στιγμή μάλιστα, που ο κ. Σπίρτζης μοίρασε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στα μέλη των Μ.Κ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, τον περασμένο Μάρτιο, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε η Κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας για δήθεν νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εν λόγω κλιμάκια, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

- Διαφήμιση -

Η Σερραία βουλευτής τονίζει την κρισιμότητα αυτών των ελέγχων ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, όπως η Π.Ε. Σερρών, καθώς ο Συνοριακός Σταθμός του Προμαχώνα πλήττεται από λαθραία και αδήλωτα φορτία και τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων, που βάλλουν κατά της νόμιμης, εγχώριας επιχειρηματικότητας και στερούν πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία.
Επισημαίνει μάλιστα πως όταν λειτουργούσαν στις Σέρρες τα Μ.Κ.Ε. ο κύριος όγκος εργασίας τους αφορούσε (ποσοστό 95%) αλλοδαπά φορτηγά οχήματα και η παρουσία των κλιμακίων δρούσε αποτρεπτικά στις λαθραίες μεταφορές.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην συνεχιζόμενη αποχή των εξεταστών-υπαλλήλων των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών από τις εξετάσεις οδήγησης, καθώς δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση για το διάστημα από 1/5/2018 και στην ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών.
Η κυρία Αραμπατζή ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν πότε επιτέλους θα εκδοθεί η σχετική Κ.Υ.Α. για την επαναλειτουργία των Μ.Κ.Ε., πόσα είναι τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από την απουσία ελέγχων και πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την συνεχιζόμενη αποχή των εξεταστών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.