Τα 5 πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίζουμε

131
μικροβια σπιτιού
- Διαφήμιση -

Πόσο συχνά κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι; Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε πολύ πιο συχνά από μια φορά το μήνα (όπως είθισται να κάνουν οι περισσότεροι) και όχι να ξεσκονίζουμε πρόχειρα τα «όσα βλέπει η πεθερά»!

Άντε σκουπίζουμε, άντε πατάμε και ένα σφουγγάρισμα, καθαρίζουμε το μπάνιο και αλλάζουμε σεντόνια… αλλά δε φτάνει!

- Διαφήμιση -

Υπάρχουν όμως αντικείμενα μέσα στο σπίτι, στα οποία η βρωμιά δε γίνεται ορατή με γυμνό μάτι και παρόλα αυτά πρόκειται για αντικείμενα που χρησιμοποιείς πολύ συχνά, αλλά δε συνειδητοποιείς πόσο καιρό έχουν να έρθουν σε επαφή με την καθαριότητα!

Τα πιο συνηθισμένα, λοιπόν, αντικείμενα, στα οποία «φωλιάζουν» τα περισσότερα μικρόβια, γιατί ξεχνάμε να καθαρίζουμε είναι τα εξής:

1.Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας
Το νερό που πέφτει κάθε μέρα μέσα στο ποτήρι αυτό του μπάνιου συσσωρεύεται και δημιουργεί μια αρκετά αντιαισθητική αλλά και ανθυγιεινή «μπίχλα». Καλό είναι να θυμόμαστε που και που να βγάζουμε τις οδοντόκρεμες και τις οδοντόβουρτσες και να το φέρνουμε σε επαφή με την καθαριότητα!

2. Το σταθερό τηλέφωνοΤο τηλέφωνο είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων μέσα σε ένα σπίτι, λόγω της συχνής επαφής του με τα χέρια και τη στοματικη κοιλότητα. Θα έπρεπε να απολυμαίνεται τακτικά, λόγω του ότι έρχεται σε καθημερινή και κοντινή επαφή με το πρόσωπο!

3. Οι πετσέτες της κουζίνας
Η πετσέτα της κουζίνας πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζεται τακτικά! Σύμφωνα με έρευνες, είναι απο τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού, αφού «φιλοξενούν» τουλάχιστον 10-15 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα!

 

4. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή
Το πληκτρολόγιο είναι επίσης μεγάλη εστία μικροβίων! Λόγω του ότι συνηθίζουμε να τρώμε πάνω απο τον υπολογιστή δουλεύοντας παράλληλα, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης, οι σκόνες ανάμεσα απ’ τα πλήκτρα καλό είναι να καθαρίζονται απαλά με ένα πανί που και που!

5. Τα χερούλια
Σκέψου μόνο πόσα ζευγάρια χεριών πιάνουν καθημερινά τις πόρτες του σπιτιού! Επομένως, άπειροι μικροοργανισμοί και μικρόβια «στριμώχνονται» στο χερούλι της πόρτας και παραμένουν εκεί ατάραχοι μέχρι να σκεφτείς να τους απομακρύνεις!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.