Ο ημίκλειστος μεσογειακός τύπος λύση για την ανάταξη του ελληνικού θερμοκηπίου

θερμοκηπίου επαγγελματικό λογαριασμό
- Διαφήμιση -

Η χρήση του κλειστού θερμοκηπίου οδηγεί σε μείωση των απαιτούμενων εισροών-πόρων στο θερμοκήπιο και σε αποτελεσματικότερη χρήση ενέργειας, νερού και λιπασμάτων.

H ελληνική γεωργία διέρχεται κρίσιμη φάση, η οποία έχει επηρεαστεί από το διεθνές και το ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον. Με την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από το ύψος της παραγωγής έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων και αρκετές από τις παραδοσιακές καλλιέργειες καθίστανται αντιοικονομικές.

- Διαφήμιση -

Η παραγωγή λαχανικών στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικά ελλείμματα τόσο σε θέματα εξοπλισμού και τεχνογνωσίας, όσο και σε θέματα οργάνωσης και εμπορίας. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η παραγωγή κηπευτικών μέτριας έως χαμηλής ποιότητας, με συνέπεια να περιορίζονται οι δυνατότητες εξαγωγών τους στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις πλούσιες αγορές του ευρωπαϊκού Βορρά.

Το θερμοκήπιο ως οικονομική διέξοδος
Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες αποτελούν μια δυναμική έκφραση της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα σήμερα, με τα διάφορα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο και ταυτόχρονα σημαντικό παράγοντα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ακόμη και για περιοχές οι οποίες παραδοσιακά έχουν σχέση μόνο με μεγάλες καλλιέργειες, όπως η Θεσσαλία…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.