Η Σερραία κτηνοτρόφος που εκτρέφει 250 αγελάδες αυτόχθονης φυλής

κτηνοτρόφος
- Διαφήμιση -

“Εμείς οι κτηνοτρόφοι δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να συνεταιριστούμε σωστά με ορθό τρόπο και να διεκδικήσουμε ορθά”

Είναι μια γυναίκα με τόλμη που πήρε συνειδητά την απόφαση να ασχοληθεί με τον κτηνοτροφικό τομέα και την εκτροφή μιας αυτόχθονης ελληνικής φυλής. Ήταν εκείνη που πίστεψε πως η δημιουργία ενός συλλόγου, που θα λειτουργεί με μέσο τη συνεργασία, είναι ο τρόπος βοήθειας των κτηνοτρόφων για την υπέρβαση των εμποδίων.

- Διαφήμιση -

Ο λόγος για την Ελπίδα Σιδηροπούλου από το δήμο Σιντικής στο νομό Σερρών που διαθέτει μονάδα εκτροφής 250 αγελάδων ελευθέρας βοσκής της φυλής Συκιάς για κρεατοπαραγωγή. «Γεννήθηκα σε κτηνοτροφική οικογένεια αποκτώντας τη γνώση και την εμπειρία εκτροφής της αυτόχθονης αυτής φυλής και αφού σπούδασα πληροφορική και υπηρέτησα πέντε χρονιά στον στρατό, πήρα την απόφαση να τα αφήσω όλα και να ασχοληθώ με την εκτροφή των αγελάδων. Όταν πέθανε ο πατέρας μου ανέλαβα πλέον την κτηνοτροφική εκμετάλλευση μαζί με την οικογένεια μου», αναφέρει στην «ΥΧ» η Ελπίδα.

Ίδρυση Συλλόγου
Η Ελπίδα είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως η συνεργασία είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν οι άνθρωποι φωνή για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν καλύτερα, σε όποιο επάγγελμα και αν ανήκουν, τα δικαιώματά τους. Αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής της. Αποφάσισε, λοιπόν, να ενημερώσει και να παροτρύνει και τους άλλους κτηνοτρόφους για την ίδρυση ενός συλλόγου «Η ανάγκη ίδρυσης του συλλόγου είχε ξεκινήσει όταν ακόμη τα ζώα τα είχε ο πατέρας μου. Βγήκα, λοιπόν, στον νομό με προσωπικά μου έξοδα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.