ΛΑΕΚ – Επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις για επαγγελματική κατάρτιση

261
Επιδοτήσεις μικρομεσαίες
- Διαφήμιση -

ΛΑΕΚ 0,24: Έως τις 20 Δεκεμβρίου η υλοποίηση των σεμιναρίων στο πλαίσιο του προγράμματος για το 2018

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των σεμιναρίων που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24 έτους 2018, καθώς όλα τα σεμινάρια θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 51, παρ. 1, του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α’ 101), όπως ισχύει, ενώ το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

- Διαφήμιση -

Στις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η καταβολή στο ΙΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% από την επιχείρηση για τους εργαζόμενους σε αυτήν για το έτος 2018 και η μη συμμετοχή της επιχείρησης και των εργαζομένων (σε αυτή) σε πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ για απασχολούμενους σε μικρές επιχειρήσεις.

 

Γενικοί όροι
Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν την ιδιότητα του εργαζομένου στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Κατ’ εξαίρεση οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις (άρθρο 24 του ν. 1836/89) μπορούν να καταρτίζονται και κατά το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές δεν λειτουργούν. Η συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης στο πρόγραμμα κατάρτισης ταυτόχρονα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.