Πανελλήνια διάκριση και βράβευση για τον Δ.Σερρών – ΒΙΝΤΕΟ

προορισμό βράβευση
- Διαφήμιση -

Για το δεύτερο βραβείο που κέρδισε ο Δήμος Σερρών για το έργο «Πινακοθήκη ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ» στη Πάφο, για το «Βιώσιμο πολιτιστικό-τουριστικό προορισμό 2018», μίλησε ο Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συλλογική προσπάθεια οκτώ ετών, που απέφερε την τιμητική διάκριση.

Η εκδήλωση απονομής βραβείων για το Βιώσιμο πολιτιστικό-τουριστικό προορισμό 2018 της Ευρωπαικής Γραμματείας Τουρισμού και της Europa Nostra πραγματοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 25 Οκτωβρίου 2018, όπου ο Δήμος Σερρών, ο μοναδικός από όλη την Ελλάδα, στην κατηγορία που συμμετείχε απέσπασε το δεύτερο βραβείο.

- Διαφήμιση -

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο καθηγητής του Α.Π.Θ Αριστοτέλης Νανιόπουλος.

Η Europa Nostra και η Γραμματεία Ευρωπαικού Τουρισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαικού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 προέβησαν στην διεξαγωγή του ανωτέρου διαγωνισμού, καθώς ο πολτιστικός τουρισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας του ευρωπαικού τουρισμού και μπορεί να συμβάλλει τόσο στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στην Ευρωπαική Ένωση και πέρα από αυτό, όσο και στο βιώσιμο μέλλον των τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών κοινοτήτων.
Για την εκδήλωση απονομής βραβείων για το Βιώσιμο πολιτιστικό-τουριστικό προορισμό 2018 κατέθεσαν προτάσεις 57 δήμοι και φορείς της Ευρωπαικής Ένωσης και προκρίθηκαν 20 προτάσεις για την Πάφο, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σερρών με το Δήμο Petrich της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών και ο Δήμος Petrich να βραβευτούν με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία τους, για την πράξη “Δημιουργια πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή Cultural Dipole”.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.