Με ρυθμούς χελώνας οι επιστροφές φόρου – Πού σκοντάφτουν

323
φόρου
- Διαφήμιση -

Μπορεί το Δημόσιο να ζητά εδώ και τώρα την πληρωμή φόρων από τους πολίτες, αλλά όταν το ίδιο πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν επιδεικνύει την ίδια συνέπεια. Εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται καθημερινά οι εφορίες από φορολογουμένους που αγανακτισμένοι ρωτούν πότε θα λάβουν πίσω το φόρο που τους χρωστάει το Δημόσιο.

Ωστόσο, ελάχιστοι κλείνουν το τηλέφωνο έχοντας λάβει μια ικανοποιητική απάντηση και οι περισσότεροι εξ αυτών θα πρέπει να επισκεφτούν τη ΔΟΥ τους για να βγάλουν άκρη. Οι επιστροφές φόρου έχουν τα τελευταία έτη γίνει κομμάτι του «δημοσιονομικού αφηγήματος».

- Διαφήμιση -

Τι σημαίνει αυτό; Πως συμμετέχουν στον εξωραϊσμό του δημοσιονομικού αποτελέσματος. Πιο απλά το Δημόσιο παρακρατεί αυτά που έπρεπε να αποδώσει για να εμφανίζει μεγαλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό συμβαίνει και εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι επιστροφές εσόδων έως τις αρχές Οκτωβρίου είχαν ανέλθει στα 2,951 δισ. ευρώ, ήτοι ήταν μειωμένες κατά 507 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 9μηνου που ήταν στα 3,458 δισ. ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.