Χωριό στην Τουρκία προσευχόταν με λάθος τρόπο

359
Τζαμι
- Διαφήμιση -

Σε μια σοκαριστική διαπίστωση προχώρησαν οι κάτοικοι ενός χωριού στη δυτική Τουρκία όταν αντιλήφθηκαν ότι επί 37 συναπτά έτη προσεύχονταν σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που βρίσκεται η Μέκκα.

Σύμφωνα με το Κοράνι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα με κατεύθυνση προς τη Μέκκα.

- Διαφήμιση -

Την αποκάλυψη έκανε ο ιμάμης της περιοχής που διορίστηκε στη θέση αυτή μόλις το 2017 μετά από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του ότι η προσευχή στο χωριό Σουγκορέν γινόταν λάθος .

Ο Ίσα Καγιά, όπως είναι το όνομα του ιμάμη, απευθύνθηκε, για να είναι σίγουρος, στον μουφτή της πόλης Γιάλοβα. Από εκεί του απάντησαν, τελικά, ότι ένα σημείο προσευχής μέσα στο τζαμί του χωριού είχε λάθος προσανατολισμό.Μετά το επίσημο πόρισμα ο Καγιά αποφάσισε όχι να γκρεμίσει το τζαμί αλλά να βάλει λευκές γραμμές στο χαλί πάνω στο οποίο γινόταν η προσευχή με κατεύθυνση προς τη Μέκκα προκειμένου οι πιστοί να κάνουν επιτέλους σωστά την προσευχή τους.

«Εξηγήσαμε την κατάσταση στους πιστούς και οι περισσότεροι αποδέχθηκαν τη λύση μας» δήλωσε ο Καγιά σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.