Βιβλιοθήκη Σερρών: Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για την Α’, B’ και Γ’ Γυμνασίου

407
Βιβλιοθήκη Σερρών
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για μαθητές γυμνασίου με θέματα που αποσκοπούν στο να παραλληλίσουν το δρόμο της μάθησης των παιδιών, με τον κόσμο των βιβλίων.

Στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα:
«Το παιχνίδι της αλήθειας, μια διαδραστική αναζήτηση στον ψηφιακό κόσμο», το οποίο θα υλοποιείται από τις 2 Νοεμβρίου έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ημέρα Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί. Κάθε τάξη έχει δικαίωμα συμμετοχής μία μόνο φορά. Οι μαθητές θα ενημερωθούν σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο και τον ρόλο της εικόνας στην μετάδοση των πληροφοριών.

- Διαφήμιση -

Σκοπός του εργαστηρίου είναι, μέσα από βιωματικές ασκήσεις:

  • να κατανοήσουν τον ρόλο της πληροφορίας στην ανθρώπινη επικοινωνία στον ψηφιακό και πραγματικό κόσμο.
  • να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις από όπου και αν προέρχονται.
  • να μάθουν πως να χειρίζονται διαφορετικές πηγές (βιβλία, διαδίκτυο, μουσική) για να δημιουργήσουν η να μεταδώσουν μια πληροφορία.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Μωυσίδης, Γλωσσολόγος-Παιδαγωγός με ειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας με χρήση νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. Απαιτείται προεγγραφή.
Για ραντεβού και πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στη βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 2321098557 και 2321098550.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.