Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση της τιμής – συρρίκνωση του κονδυλίου επιδόματος

346
Αραμπατζή ήσσονος ΕΛΓΑ Συμφωνία των Πρεσπών Κυβέρνηση θέρμανσης Αγροτική Νεφέλη
- Διαφήμιση -

Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επαναφορά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στα προ εποχής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επίπεδα, προκειμένου να προστατευθούν τα νοικοκυριά, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από πρόσθετες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις, ζητά η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτηση, που συνυπέγραψε μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου.

Απευθυνόμενοι στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης και με αφορμή την επικείμενη έναρξη της περιόδου διανομής πετρελαίου θέρμανσης, η Σερραία βουλευτής και οι συνυπογράφοντες συνάδελφοί της από τη ΝΔ, υπογραμμίζουν τις τραγικές συνέπειες της νέας, ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του για τους καταναλωτές.

- Διαφήμιση -

Όπως δε υπογραμμίζουν, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και η μεγάλη διάρκεια της χειμερινής περιόδου προμηνύουν νέες, ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες για τους πολίτες – ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες -, τις δημόσιες υπηρεσίες (σχολεία, νοσοκομεία κα) και τις επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Δυσκολίες, που κορυφώνονται και εξ αιτίας της μεγάλης καθυστέρησης, που επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδώ και 2 χρόνια στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης αλλά και  της χορήγησής του σε όλο και μικρότερο αριθμό δικαιούχων, βάσει  των νέων πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, που έφεραν οι καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως, οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν και τη μετακύλιση της αύξησης  σε καταναλωτικά αγαθά, κυρίως σε είδη πρώτης ανάγκης, των οποίων οι τιμές θα αυξηθούν, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά πέρα από τις υπόλοιπες βασικές τους υποχρεώσεις, φορολογικές, ασφαλιστικές κλπ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.