Μπαίνει σε δρόμο η προκαταβολή, Δεκέμβριο πρασίνισμα και Απόθεμα

219
προκαταβολή
- Διαφήμιση -

Δέκα ημέρες περίπου ημέρες έµειναν για την πολυαναµενόµενη πληρωµή της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να είναι και φέτος προετοιµασµένοι αφενός για τα µικρότερα ποσά που θα βρουν στους λογαριασµούς τους λόγω εξωτερικής σύγκλισης και αφετέρου µε τους συµψηφισµούς µε χρέη προς το δηµόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ) που θα «τρέξουν» ταυτόχρονα µε τις πιστώσεις.

 

- Διαφήμιση -

Το µεγαλύτερο κοµµάτι δικαιούχων που θα µείνει εκτός πληρωµής είναι όσοι γεωργοί δικαιούνται ποσό βασικής ενίσχυσης µικρότερο των 250 ευρώ. Κατά τα λοιπά, εκκρεµότητες διορθώσεων που δεν ολοκληρώθηκαν θα στερήσουν χρήµατα από άλλη µια µερίδα παραγωγών, που ωστόσο θα µπορέσουν να µπουν στην εξόφληση του ∆εκεµβρίου, αφού ανοίξει το σύστηµα για διοικητικές πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση να σηµειωθεί ότι στα πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα που έχουν να λάβουν οι νέοι αγρότες κάτω των 40 ετών οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά, καθώς ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.