ΟΑΕΔ: Άνεργοι ακόμη και για μια ημέρα στο πρόγραμμα για τις 10.000 θέσεις

330
ΟΑΕΔ
- Διαφήμιση -

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 15.500 ανέργους πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στον Οκτώβριο. Στο πρώτο πρόγραμμα για τους 10.000 ανέργους που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις με επιδότηση με το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους θα υπάρξει μια σημαντική καινοτομία και θα προκηρυχθεί σε δύο φάσεις.

Εντός του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο φάσεις θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους. Το πρόγραμμα θα αφορά ανέργους «υψηλού γνωσιακού περιεχομένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

- Διαφήμιση -

Στην προκήρυξη όμως του ΟΑΕΔ θα υπάρξει μια πολύ σημαντική καινοτομία σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα εργασίας και επιδότησης θέσεων εργασίας. Η καινοτομία αυτή είναι ότι θα υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ έστω και για μια ημέρα. Έτσι για παράδειγμα αν ένας νέος που εργάζεται στο εξωτερικό και του έχει γίνει πρόταση για να εργαστεί στην χώρα μας από επιχείρηση θα μπορεί να επιστρέψει στην χώρα να εγγραφεί έστω και την προηγούμενη ημέρα στον ΟΑΕΔ και να προσληφθεί με την επιδότηση του νέου προγράμματος…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.