Επένδυσε στα βουβάλια και κατάφερε να διπλασιάσει το ζωικό του κεφάλαιο

768
βουβάλια
- Διαφήμιση -

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και όταν ο κλάδος της βουβαλοτροφίας κατέρρεε, ο Τρύφωνας Γιαντσίδης από τα Χρυσοχώραφα Σερρών είχε τη διορατικότητα να καταλάβει πως το κρέας και το γάλα του βουβαλιού θα είναι ξανά μέσα στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού τα επόμενα χρόνια.

Η πρόβλεψη αυτή, μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή, βγήκε αληθινή, με τον Τρύφωνα να διαθέτει σήμερα 250 βουβάλια, από 110 που είχε ο πατέρας του, και να τροφοδοτεί με γάλα και κρέας πολλά από τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα της περιοχής του.

- Διαφήμιση -

Επίσης, διαθέτει 50 στρέμματα στα οποία παράγει τις δικές τους ζωοτροφές: «Το 1970, υπήρχαν 70.000 βουβάλια στην Ελλάδα, τα οποία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόλις 400 ζώα. Ο πατέρας μου, ο οποίος ξεκίνησε με πέντε ζώα, με συμβούλευε να αφήσω το επάγγελμα του βουβαλοτρόφου για αυτό του δασοπόνου, το οποίο και σπούδασα. Αποφάσισα, όμως, να ασχοληθώ με τη βουβαλοτροφία, γιατί κατάλαβα ότι αυτό το ζώο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.