Ποδηλάτες Αιτωλοακαρνανίας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία

513
αιμοδοσία
- Διαφήμιση -

Ποδηλάτες του συλλόγου Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας διασχίζουν 40 πόλεις φέρνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης στην εθελοντική αιμοδοσία μετέφεραν στις Σέρρες το μεσημέρι της Τέταρτης 12 Σεπτεμβρίου 3 ποδηλάτες μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας που υλοποιούν τη δράση σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α, ο αρμόδιος φορέας για την αυτάρκεια της χώρας σε Αίμα, διασχίζοντας 40 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν τον πρωί από την Αλεξανδρούπολη και αφού διασχίσουν 1200 χιλιόμετρα θα καταλήξουν στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Στις Σέρρες η πομπή έφτασε στις 12:30 το μεσημέρι και τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Σερρών κ. Ηλίας Γκότσης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Αραμπατζής και η συντονίστρια διευθύντρια του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τσιούρα. . Τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία και τους προσέφεραν νερό και χυμούς.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μαμασούλας, ανεφερε «Καταθέσαμε μία πρόταση πριν από αρκετό καιρό στο Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αυτή ή πρόταση ήταν να διασχίσουμε σχεδόν όλη την ηπειρωτική μας χώρα με ποδήλατα δίνοντας το έναυσμα στο κοινό να στηρίξει την Εθελοντική αιμοδοσία. Θα μοιράσουμε κάποιες κορδέλες στα μικρά παιδιά και σ’ όσους βρίσκονται εδώ με προτροπή να πάνε στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα. Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της εκδήλωσης γι αυτό λέγεται «Κόκκινη κλωστή με την ζωή δεμένη».

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης στοχεύουν στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες. Στη χώρα μας τις περισσότερες φορές τα αποθέματα αίματος δεν είναι επαρκή και μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων πολιτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.