ΟΕΕ: Πώς θα πετύχουμε επενδύσεις 50 δισ. ευρώ στην πενταετία

129
ΟΕΕ λογιστών
- Διαφήμιση -

Μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα αυξήσουν το ΑΕΠ και κατά συνέπεια τα φορολογικά έσοδα και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων είναι μονόδρομος για τη χώρα. Αυτό επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο υπόμνημά του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει «το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός απόλυτα υγιούς παραγωγικού μοντέλου. Έτσι, θα οδηγηθούμε ταχύτερα στη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, ώστε και να βρεθούμε σε θέση να αποσύρουμε το συντομότερο δυνατό τα μέτρα λιτότητας, που έπονται (περαιτέρω μείωση συντάξεων και αφορολογήτου), και να πείσουμε τους Έλληνες, που εγκατέλειψαν τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής».

- Διαφήμιση -

Απολύτως αναγκαία θεωρεί το ΟΕΕ την προσέλκυση επενδύσεων. Εθνικός στόχος θα πρέπει να είναι η ταχεία αύξηση των επενδύσεων, ώστε την επόμενη πενταετία να αγγίζουν σωρευτικά το 25% του ΑΕΠ της χώρας ή περίπου τα 45 – 50 δισ. ευρώ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο «εθνικός στόχος» είναι αναγκαία η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την είσοδο των επενδυτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η ταχύτητα αδειοδότησης επενδύσεων και η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης όπου η Ελλάδα κατατάσσεται…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.