Αφύπνιση της γεωργίας σημαίνει ξυπνάμε πρώτα τα χωριά, λέει ο φιλόσοφος της ΚΑΠ Φραντς Φίσλερ

γεωργίας
- Διαφήμιση -

Το αµέσως επόµενο διάστηµα αποτελεί µια πολύ καλή ευκαιρία για µια ριζική και ουσιαστική µεταρρύθµιση στην ΚΑΠ, η οποία πλέον θα πρέπει να αποκτήσει νέο χαρακτήρα και σκοπό εστιάζοντας στην ανάπτυξη των χωριών και της επαρχίας ανεξάρτητα από την αγροτική δραστηριότητα, υποστήριξε στην εφημερίδα Agrenda, ο πρώην Επίτροπος για θέµατα Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ.

Ο κ. Φίσλερ στάθηκε κριτικός απέναντι στην πρόταση της Κοµισιόν σχετικά µε την επερχόµενη ΚΑΠ, σηµειώνοντας πως παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ουσιαστικά το κούρεµα του δεύτερου πυλώνα προς όφελος των άµεσων ενισχύσεων, λογική που απέδωσε στην έµφαση που δίνουν τα περισσότερα νέα κράτη µέλη, κυρίως για τις µεγάλες εκµεταλλεύσεις, µια πίεση στην οποία ενέδωσαν τελικά οι Βρυξέλλες.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το µέλλον των διαπραγµατεύσεων τόσο σχετικά µε την ΚΑΠ, αλλά κυρίως για το Πολυετές ∆ηµοσιονοµικό Πλαίσιο (Π∆Π), ο Αυστριακός πρώην πολιτικός εµφανίστηκε απαισιόδοξος για το κατά πόσο η Ευρωβουλή και τα υπόλοιπα θεσµικά όργανα της ΕΕ, θα προλάβουν να φτάσουν σε µια ευρεία συµφωνία πριν από τις επερχόµενες ευρωεκλογές, την Άνοιξη του 2019, γεγονός που αφήνει σηµαντικά ερωτηµατικά, αφού αν και κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις, αυτήν τη φορά, το κενό των 12 δις του Brexit, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την συνήθη λύση της επέκτασης και διατήρησης του προϋπολογισµού του προηγούµενου έτους.

Επενδύσεις στα χωριά για µια ουσιαστική ανάπτυξη της υπαίθρου
«Η πρόταση της Κοµισιόν είναι λάθος για την ανάπτυξη της υπαίθρου και το µέλλον των ευρωπαϊκών χωριών», υποστήριξε ο πρώην επίτροπος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Agrenda για το κατά πόσο η νέα ΚΑΠ µπορεί να στηρίξει πράγµατι τους µικρούς και µεσαίους αγρότες, ο Φραντς Φίσλερ, υπογράµµισε πως…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.