Ορίστηκε η επόμενη “Αναβίωση” του Ρούπελ

Ρούπελ
- Διαφήμιση -

Το τριήμερο 10,11,12 Μαϊου 2019, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το κορυφαίο Φεστιβάλ Ιστορικής Αναβίωσης Β΄ Π.Π. στην Ελλάδα «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ», που πλέον έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος θεσμός, που ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας.

Mαζί με το δήμο Σιντικής φέτος στη διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ειναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών, το σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» καθώς και η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση.

- Διαφήμιση -

Πριν από 78 χρόνια, οι λιγοστοί υπερασπιστές του οχυρού Ρούπελ στις Σέρρες, καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αναγκάζοντάς τους να τροποποιήσουν άρδην τ’ αρχικά τους σχέδια και να καταλάβουν τελικά τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιουγκοσλαβίας. Στη διάρκεια της “Μάχης των Οχυρών” (6-10/4/1941) οι άνδρες του θρυλικού Ρούπελ επέδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία, κερδίζοντας το σεβασμό των Συμμάχων και την αναγνώριση του εχθρού που τους απέδωσε τιμές. Μοναδικό περιστατικό στη διάρκεια του Β’ Π.Π. Η απάντηση του διοικητή του συγκροτήματος Ανχη Γεώργιου Δουράτσου στην απαίτηση των Γερμανών για παράδοση -“Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται”- έγραψε ιστορία και συνεχίζει να συγκινεί μέχρι τις μέρες μας.

Την Κυριακή 12 Μαϊου 2019 (11:30 π.μ) ελάτε στο Ρούπελ για ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία. Ομάδες αναβιωτών -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- με στολές και οπλισμό του Β’ Π.Π, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, θα αναπαραστήσουν τη λυσσαλέα προσπάθεια του εχθρού να καταλάβει το οχυρό – σύμβολο, μαζί με ξεχωριστές στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας άλλων οχυρών της φημισμένης «Γραμμής Μεταξά» στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Το τριήμερο 10-12 Μαϊου 2019 επίσης, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις εντός και εκτός των υπόγειων στοών του οχυρού Ρούπελ, καθώς και στο Σιδηρόκαστρο (ενημερωθείτε στο www.roupel1941.gr)

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.