Χαμηλότερος φόρος για αγρότες συνεταιρισμών;

ΑΓΡΟΤΕΣ αγρότες ΦΟΡΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
- Διαφήμιση -

Μεγαλώνουν οι προσδοκίες των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής λίγα 24ωρα πριν από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στο βήμα της ΔΕΘ, ιδιαίτερα μετά την πρόγευση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χαμηλώσει τον φορολογικό συντελεστή για τους παραγωγούς που διακινούν τα προϊόντα τους μέσα από συνεταιριστικές οργανώσεις.

Η υπό εξέταση ρύθμιση εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας και στην εν τέλει αύξηση των φορολογικών εσόδων.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, ιδιαίτερα μετά τη βαριά αύξηση του φόρου εισοδήματος που επέφεραν για τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου οι μνημονιακές ρυθμίσεις του νόμου 4387/2016.

Όπως τονίζεται μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα απ’ όλες τις πλευρές, η δραστική αύξηση του φόρου κατά την τελευταία 3ετία, αν δυσκολεύει μια φορά τη ζωή των αγροτών, καθιστά με τον καιρό αδύνατη τη λειτουργία των συνεταιριστικών οργανώσεων, καθώς όλο και περισσότεροι παραγωγοί επιλέγουν την οδό της «μαύρης αγοράς», στην οποία οι συνεταιρισμοί και οι συνεταιρισμένοι αγρότες…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.