Ορκίστηκαν οι 19 νέοι υπουργοί -Αμήχανα χαμόγελα και υποσχέσεις

υπουργοί
- Διαφήμιση -

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

- Διαφήμιση -

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν σήμερα, Πέμπτη.

Πολιτικό όρκο εδωσαν οι Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Υπουργός Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Καλογήρου, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μυρσίνη Ζορμπά, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αικατερίνη Νοτοπούλου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, Ευστάθιος Γιαννακίδης, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ελευθέριος Κρέτσος, ως Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γεώργιος Δημαράς, ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.