Τι μας “διδάσκουν” τα ζώα…

ζώα
- Διαφήμιση -

Το να αγαπήσει ένας άνθρωπος τα ζώα, είναι μία ενέργεια που όχι μόνο δεν είναι άσκοπη αλλά, αντιθέτως είναι ικανή να τον αλλάξει εσωτερικά και να τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε έναν καλύτερο άνθρωπο. Ας δούμε μερικά από τα μαθήματα ζωής που μπορεί να κερδίσει κάποιος όταν αγαπήσει τα ζώα:

- Διαφήμιση -

Μαθαίνει πως αξίζει την αγάπη γι’ αυτό που είναι πραγματικά: Κι όμως, οι φίλοι μας τα ζώα μας αγαπούν ανιδιοτελώς, αγαπούν κάθε ψεγάδι στην εμφάνιση και κάθε ελάττωμα στο χαρακτήρα μας. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που μας αγαπούν υπό προϋποθέσεις ή σκέφτονται το πόσο πλούσιοι ή κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι είμαστε, τα καλά μας τα ζώα μέσα στην αγνή αγάπη τους βλέπουν και αποδέχονται αυτό που πραγματικά είμαστε.

Μαθαίνει πως πρέπει να αγαπάει κάθε μικρό πλάσμα που υπάρχει στη φύση. Και τα ζώα είναι πλάσματα που πονούν και αποζητούν αγάπη, γι’ αυτό και ένας άνθρωπος με καλλιέργεια και ενσυναίσθηση δεν πρέπει να επιθυμεί να τα βλάπτει εσκεμμένα ή να χαίρεται, όταν τα βλέπει να πονούν. Τα ζώα, η φύση, τα δέντρα, αισθάνονται και καταλαβαίνουν για αυτό αξίζουν σεβασμό.

Παίρνει μαθήματα ανιδιοτελούς αγάπης: Κι όμως, τα ζώα αγαπούν αληθινά, αναγνωρίζουν το καλό που τους έχεις κάνει και βρίσκονται πάντοτε κοντά σου. Η αγνή και καρτερική αγάπη τους που ξέρει πάντοτε να καταλαβαίνει και να συγχωρεί, μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο μάθημα για όλους εμάς που μέσα στον εγωισμό, την αχαριστία και την κακία μας πνίγουμε κάθε ομορφιά και ειλικρίνεια μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η αγάπη, η συγχώρεση και η ανεκτικότητα από την πλευρά όλων των ανθρώπων οφείλει να κυριαρχήσει στις σχέσεις των ανθρώπων από τον εγωισμό που δηλητηριάζει τα πάντα στο διάβα του. Τα ζώα μπορούν να μας διδάξουν περισσότερα απ’ όσα θέλουμε να πιστεύουμε. Ας μη θεωρούμε ανούσιο και άνευ σημασίας το να αγαπάμε και να τα φροντίζουμε· είναι ένα σπουδαίο δείγμα του ψυχικού μας κόσμου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.