Σχέδιο ανάπτυξης δασοπονίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Περιβάλλοντος Δασώσεις προγράμματα Δάσωσης
- Διαφήμιση -

To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, από την άνοιξη του 2018 έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες σύνταξης μιας νέας δασικής πολιτικής για τη χώρα μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

“Η Εθνική Δασική Στρατηγική ανατρέπει λογικές του παρελθόντος, που περιόριζαν τις δημόσιες πολιτικές και την περιφερειακή ανάπτυξη, τροφοδοτεί την εργασία και την παραγωγή προϊόντων από και στα ελληνικά δάση και ενισχύει τις προληπτικές και ολοκληρωμένες διαχειριστικές παρεμβάσεις. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και στη σκιά μιας τραγωδίας, που οφείλεται στις δασικές πυρκαγιές, η πολιτική πρόληψης είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

- Διαφήμιση -

Η προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας, μιας Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλή των Ελλήνων και απευθύνθηκε σε όλη την κοινωνία. Τη σύνθεση της Στρατηγικής στήριξαν μέχρι σήμερα περίπου 250 επιστήμονες και εκπρόσωποι 90 φορέων, συναρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, φορείς εποπτευόμενοι από το ΥΠΕΝ (όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών), ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιστημονικοί φορείς, παραγωγικοί φορείς…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.