Ψωριασική αρθρίτιδα: Νέα δεδομένα για τις βλάβες των αρθρώσεων

Ψωριασική
- Διαφήμιση -

Τη συμπερίληψη νέων στοιχείων, βάσει των οποίων η σεκουκινουμάμπη επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της δομικής βλάβης των αρθρώσεων την 24η εβδομάδα έναντι του εικονικού φαρμάκου σε όσους πάσχουν από ενεργή ψωριασική αρθρίτιδα, ενέκρινε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) σύμφωνα με δελτίο τύπου της Novartis.

Τα δεδομένα θα προστεθούν στις πληροφορίες συνταγογράφησης του φαρμάκου και τίθενται σε ισχύ στις Η.Π.Α. αμέσως. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός ανταγωνιστής της ιντερλευκίνης-17A (IL-17A) που είναι εγκεκριμένος για τη θεραπεία της ενεργούς ψωριασικής αρθρίτιδας, της ενεργούς αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας και της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας στους ενήλικες.

- Διαφήμιση -

Η ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη κινητικότητα και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων εάν δεν αντιμετωπιστεί. Η ενημέρωση στις πληροφορίες συνταγογράφησης βασίζεται σε δεδομένα από την FUTURE 5, τη μεγαλύτερη μελέτη Φάσης ΙΙΙ για βιολογικό παράγοντα που έχει γίνει για την ΨΑ έως σήμερα (996 ασθενείς).

“Αν και τα καθημερινά συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά έναν ασθενή, η εξελικτική φύση της νόσου αυτής δεν θα πρέπει να αγνοείται. Η βλάβη των αρθρώσεων που συχνά προκύπτει από την παρουσία της νόσου στην πάροδο του χρόνου μπορεί δυνητικά να γίνει μόνιμη”, δήλωσε η Marcia Kayath, Head US Clinical Development and Medical Affairs, Novartis. “Τώρα, οι γιατροί και οι ασθενείς τους με ψωριασική αρθρίτιδα μπορούν να είναι σίγουροι ότι η σεκουκινουμάμπη όχι μόνο προσφέρει σημαντική καταπράυνση των συμπτωμάτων, αλλά βοηθά και στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου”.

Βάσει εκτιμήσεων, η ψωριασική αρθρίτιδα προσβάλλει 2 εκατομμύρια ανθρώπους στις Η.Π.Α. και χαρακτηρίζεται από άλγος στις αρθρώσεις και δυσκαμψία. Μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων και αναπηρία, που προκαλούνται από τη φλεγμονή ετών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.