Νερό το πρωί & τόνωση μεταβολισμού: Μύθος ή αλήθεια;

νερό
- Διαφήμιση -

Εάν προσπαθείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος γρηγορότερα, ίσως θα έχετε ακούσει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί είναι να πίνετε νερό.

Έχει όμως βάση αυτή η θεωρία ή αποτελεί έναν ακόμη διατροφικό μύθο;
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Sarah Greenfield, ταχύτερος μεταβολισμός σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να επεξεργάζεται αποτελεσματικότερα την ενέργεια ή τις θερμίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα και να χρησιμοποιείται μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών στοιχείων για να τροφοδοτήσουν το σώμα.

- Διαφήμιση -

Αναφορικά με την κατανάλωση νερού για τόνωση του μεταβολισμού, η διατροφολόγος επισημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες που θα λάβετε συνολικά μέσα στη μέρα, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Το νερό δεν παρέχει ενέργεια και συνεπώς δεν θα επηρεάσει τον μεταβολισμό σας.

Η πρόσληψη νερού το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο ενυδατωμένοι και να διαχειριστείτε καλύτερα την πείνα σας και το αίσθημα κορεσμού.

Η κατανάλωση τροφών όπως οι καυτερές πιπεριές, αλλά και το πράσινο τσάι και ο καφές, μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση της θερμογένεσης, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση τροφών και ποτών που αυξάνουν τον μεταβολισμό δεν κάνουν τη διαφορά.

Τονίζουν τέλος, ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, είναι να είστε σωματικά δραστήριοι.

Τα μυϊκά κύτταρα είναι περισσότερο ενεργά μεταβολικά από το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.