Τι συμβαίνει με το νέο μοντέλο αδειοδότησης επιχειρήσεων

0
144
αδειοδότηση μοντέλο
- Διαφήμιση -

Η απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων βρισκόταν διαχρονικά υψηλά στην ατζέντα των δανειστών. Ωστόσο, κατά την τελευταία αξιολόγηση, προστέθηκε ένα προαπαιτούμενο που δεν είχε μπει στο τραπέζι ποτέ έως σήμερα. Πρόκειται για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ), έργο προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ του οποίου η υλοποίηση αποτέλεσε αντικείμενο διαγωνιστικής διαδικασίας. Το «παρών” στον εν λόγω διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου, έδωσαν έξι σχήματα, με το έργο, διάρκειας 24 μηνών, να έχει κινητοποιήσει την αγορά πληροφορικής. Έχει όμως, κινητοποιήσει και φωνές που μιλούν για άχρηστη δαπάνη.

Το notifybusiness
Τον τελευταίο ένα χρόνο βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία το σύστημα notifybusiness.gr που επιτρέπει την ενημέρωση των αρμόδιων εποπτικών αρχών για την έναρξη ή μεταβολή λειτουργίας μίας επιχείρησης.

- Διαφήμιση -

Το notifybusiness- ανήκει στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης- αντιστοιχεί σε μόνον τέσσερις από τις 100 επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα ενταχθούν σε καθεστώς γνωστοποίησης. Έως σήμερα μέσω του συστήματος αυτού έχουν γίνει 33.000 αιτήσεις-γνωστοποιήσεις επιχειρήσεων. Το νούμερο αυτό δεν αναφέρεται τυχαία: Εάν σε καθεμία από τις αιτήσεις αντιστοιχούσε τέλος-που θα πλήρωνε ο χρήστης- ύψους 50 ευρώ, θα είχαν σήμερα συγκεντρωθεί 1,65 εκατ. ευρώ. Με το 5% δηλαδή, των δραστηριοτήτων, που πρόκειται να…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.