Νοσοκομείο Σερρών – Ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους αιμοδότες

1112
αιμοδότες
- Διαφήμιση -

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ευχαριστεί δημόσια τους Σερραίους που συνέρρευσαν, προκειμένου να ανταποκριθούν στην έκκληση για προσφορά αίματος.

Ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεγγύη και την προσφορά αίματος, των Σερραίων πολιτών»

- Διαφήμιση -

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των Σερραίων πολιτών στην έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων.
Από την Πέμπτη, δεκάδες συμπολίτες μας συρρέουν στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Σερρών, για να αιμοδοτήσουν. Να προσφέρουν ζωή και αγάπη στους συνανθρώπους μας στην Αττική, οι οποίοι νοσηλεύονται με εγκαύματα, μετά τη φονική πυρκαγιά…

100 μονάδες αίματος, έχουν συλλεχθεί και σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Αθήνας. Όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών αιμοδοτών προσφέρουν αίμα από τα αποθέματά τους. Στάλθηκαν 20 μονάδες αίματος από το 1ο ΕΠΑΛ, 20 μονάδες αίματος από το 2ο ΕΠΑΛ και 40 μονάδες από το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας-εθελοντές αιμοδότες, ότι η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, ενώ, όπως είναι γνωστό, το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες. Για αυτόν τον λόγο, «η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά και αργότερα, θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να αιμοδοτήσουν».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ν.Υ.Αιμοδοσίας, του Γ.Ν.Σερρών, λειτουργεί καθημερινά, σε πρωινό ωράριο 9.00-13.00, το απόγευμα 18.00-20.00 και τις αργίες 9.00-11.00.

«Ένα “μεγάλο ευχαριστώ” σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, με την προτροπή να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές, όσο και σε έκτακτες συνθήκες»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.