Γεμάτες φορολογικές υποχρεώσεις οι επόμενες 150 ημέρες

365
υποχρεώσεις
- Διαφήμιση -

Με βουνό μοιάζουν οι φόροιπου καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τους επόμενους πέντε μήνες.

Οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αρχικά αντιμέτωποι με το φόρο για τα εισοδήματα του 2017. Το συνολικό ποσό του φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώσουν φέτος περισσότερα από 2,5 εκατ. νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα, θα καταβληθεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2017. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%. Το συνολικό ποσό ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα το 2017 μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ.

Για το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 185 εκατ. ευρώ. Επίσης, το συνολικό πληρωτέο ποσό του τέλους επιτηδεύματος των νομικών προσώπων θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ.

Όσοι φορολογούμενοι κατείχαν στη διάρκεια του 2017 αυτοκίνητα ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ΕE από το 2008 και μετά, σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων, πισίνες και αεροσκάφη οφείλουν να πληρώσουν και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου συνολικά 6,45 εκατ. φορολογούμενοι και επιχειρήσεις θα αρχίσουν να καταβάλλουν τις δόσεις για τα περίπου 2,65 δισ. ευρώ (τα 3,2 δισ. είναι τα βεβαιωθέντα) του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018 πάνω από 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Το συνολικό ποσό θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.