“Διαλύετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Κλεισθένη”

κυβέρνησης
- Διαφήμιση -

«Είστε οι νομοθέτες της απόλυτης ακυβερνησίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση, της συνδιαλλαγής και της διαφθοράς» είπε απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη».

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, προσπαθεί να διαλύσει ό,τι δεν ελέγχει και επισήμανε ότι η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κάλπες αυτοδιοίκησης το Μάιο του 2019 είναι ομολογία της ήττας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πολιτικός αυτοεξευτελισμός του κ. Σκουρλέτη.

- Διαφήμιση -

Η Σερραία βουλευτής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί κυνικά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποτάσσοντας και τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στα μικροκομματικά και ταπεινά σχέδια του, χαρακτηρίζοντας τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη «όμηρο» του κυνισμού και της πολιτικής δολιότητας της Κυβέρνησης.

«Είναι πραγματικά πολιτική κατάντια μέχρι χθες να επιχειρηματολογείτε για τον λόγο που οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο και να μη συμπέσουν με άλλες εκλογές και σήμερα να ακυρώνετε με τόσο ταπεινωτικό τρόπο τα λεγόμενά σας, υποτασσόμενος στην τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτούργησαν ως «πολιτικές μαριονέτες» του ενορχηστρωτή όλης αυτής της ιστορίας, που είναι βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας.», τόνισε η κ. Αραμπατζή απευθυνόμενη στον κ. Σκουρλέτη.

Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα απόλυτο πολιτικό «αλαλούμ» με τρεις ή τέσσερις κάλπες, με διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις όλες μαζί στην ίδια μέρα, προκειμένου να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή, να θολώσει τα μηνύματα των εκλογών, να μπερδέψει τους πολίτες και φυσικά, να προκαλέσει και στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης το απόλυτο χάος εις βάρος των πολιτών, εις βάρος των δημοτών. Μέσω της αδυναμίας λήψης αποφάσεων και διοίκησης και -ακόμη χειρότερα- στην απόλυτη συνδιαλλαγή, την προσωπική, την παραταξιακή, την κομματική.

«Στη ΝΔ θεωρούμε τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» νομοσχέδιο διάλυσης και έχουμε δεσμευθεί ότι θα τον καταργήσουμε αμέσως μόλις γίνουμε Κυβέρνηση»συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα επικριτική υπήρξε η κ. Αραμπατζή και όσον αφορά στην άρνηση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, που αποτελεί εκπεφρασμένη θέση της ΝΔ, κατατεθειμένη μάλιστα ως πρόταση νόμου ήδη από το 2017. Δικαίωμα ψήφου, που θα αποκαταστήσει επιτέλους μια αδικία σε βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας, που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και δεν μπορούν να δαπανήσουν ένα δυσβάσταχτο ποσό για να έρθουν και να ψηφίσουν στην πατρίδα.
Κάλεσε δε την Κυβέρνηση να φέρει αμέσως σχετική Τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να υπερψηφιστεί και από τη ΝΔ.

Η σχετική ομιλία της κ. Αραμπατζή στην ολομέλεια της Βουλής:

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.