Ψεκασμοί καρποφόρων δένδρων και αμπέλου

379
Αμπελοποικιλότητας συγκομιδής οινοστάφυλων αμπέλου καρποφόρων ΠΚΜ
- Διαφήμιση -

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών ανακοινώνει προς τους καλλιεργητές καρποφόρων δένδρων και αμπέλου του Νομού μας ότι λόγω των επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων και της αυξημένης υγρασίας της τελευταίας περιόδου σε συνδυασμό με την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τη γρήγορη εξάπλωση ασθενειών που μπορεί να εξελιχθούν σε επιδημίες ως εξής:

· Για τα επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης περονοσπόρου, βοτρύτη και ωιδίου στις ευαίσθητες ποικιλίες.

- Διαφήμιση -

· Για τις αμυγδαλιές και ιδιαίτερα την ποικιλία Ferragnes υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της Φώμοψης ιδιαίτερα σε περιοχές που γειτνιάζουν με εγκαταλελειμμένους αμυγδαλεώνες.

· Για τα μηλοειδή υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης δευτερογενών μολύνσεων φουζικλαδίου.

· Για τα πυρηνόκαρπα υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης μονίλιας.

· Για τις ελιές υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κυκλοκονίου ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ποικιλίες όπως η ποικιλία Χαλκιδικής.

· Τέλος, για τις καρυδιές υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης μυκητολογικών ή/και βακτηριολoγικών ασθενειών του φυλλώματος.

Για τις παραπάνω ασθένειες συνιστάται οι παραγωγοί να προβούν άμεσα σε επιθεώρηση των καλλιεργειών τους για την πιθανή ύπαρξη εστιών. Αν μετά από έλεγχο δεν διαπιστωθεί η ύπαρξη των παραπάνω ασθενειών τότε συνιστάται η εφαρμογή σκευασμάτων με προστατευτικό τρόπο δράσης ενώ αντίθετα αν διαπιστωθεί η ύπαρξη εστιών τότε συνιστάται η άμεση εφαρμογή σκευασμάτων με…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.