Συνεδρίαση του Περιφερειακού και Δημοτικών Συμβουλίων ΚΜ

Συνεδρίαση
- Διαφήμιση -

Η Κοινή Συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου ΚΜ και των Δημοτικών Συμβουλίων της ΚΜ πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, με μοναδικό θέμα την ανάληψη αποφάσεων και δράσεων ώστε να μην ισχύσει η συμφωνία των Πρεσπών, που πριν λίγες ημέρες υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων.
Το παρών έδωσαν οι Περιφερειάρχες και δεκάδες Δήμαρχοι της Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι της ΠΕ Σερρών, παράγοντες και εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας, Πανεπιστημιακών κοινοτήτων, Επιμελητηρίων, αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

- Διαφήμιση -

Τον λόγο πρώτος πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ασκώντας δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, με αποκορύφωμα την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. «Τζάμπα μάγκες» χαρακτήρισε τους ιθύνοντες της κυβέρνησης που αδιαφορούν για την κοινή γνώμη εκατομμυρίων Ελλήνων, που όπως χαρακτηριστικά είπε δεν διαπραγματεύονται την ιστορία της Μακεδονίας μας. «Ο κ. Κοτζιάς θα τους βρει μπροστά του στις κάλπες και αυτό είναι αναπόφευκτο» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. «Επιλεκτικές δημοκρατικές ευαισθησίες δεν υπάρχουν και καλούμε τα κόμματα να μην επικυρώσουν την ψηφοφορία στη Βουλή όποτε και αν αυτή έρθει. Επίσης, καλούμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα τώρα. Ο Λόγος στους Έλληνες» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.Κυρίζογλου στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας τα σημεία της συμφωνίας που εκθέτουν τη χώρα μας, όπως αυτά της εθνικότητας και της ονομασίας, που η κυβέρνηση παραχώρησε μέσω της συμφωνίας στα Σκόπια.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιος δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης: «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις Περιφέρειες και με όλους τους Έλληνες, στον κοινό αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μακεδονίας, το οποίο και κατέθεσε ώστε να ενσωματωθεί στο τελικό ψήφισμα που θα προκύψει από την κοινή σύσκεψη.
Το ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο θα επιδοθεί στην κυβέρνηση, είναι το εξής:

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.