Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πολίτης

Πολίτης
- Διαφήμιση -

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στον θρίαμβο του 1987 έφυγε από τη ζωή. Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της εθνικής ομάδας στο Eurobasket του 1987, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση 11 ετών από τον αξέχαστο θρίαμβο της 14ης Ιουνίου…

- Διαφήμιση -

Ο εμβληματικός “Ευρω-κόουτς” συνδέθηκε άρρηκτα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και την πρώτη που έβγαλε στους δρόμους όλη τη χώρα. Ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το 1982 και έκλεισε την καριέρα του σε αυτό μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1987.

Πέρα από την εθνική ομάδα, ο Κώστας Πολίτης κοουτσάρισε ακόμα τον Παναθηναϊκό (την ομάδα όπου πέρασε όλη την καριέρα του ως παίκτης), τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τη Νήαρ Ηστ, έχοντας κατακτήσει με τους “πράσινους” τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.