Φ. Αραμπατζή για τη συμφωνία Τσίπρα για το Σκοπιανό

617
παράταση
- Διαφήμιση -

Φωτεινή Αραμπατζή στην ολομέλειας της Βουλής: «Ανιστόρητη εθνική υποχώρηση η Συμφωνία Τσίπρα για το Σκοπιανό. Αν οι ΑΝΕΛ κόπτονται για τη Μακεδονία, ας ρίξουν την Κυβέρνηση»

Την ανιστόρητη εθνική υποχώρηση από τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του, που δικαιώνει την ψευδεπίγραφη, εθνική επιδίωξη των Σκοπιανών και αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού μέσω της αναγνώρισης δήθεν μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητάς τους, στηλίτευσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής, με χθεσινή της παρέμβαση.

- Διαφήμιση -

Η κ. Αραμπατζή έκανε λόγο για μία Συμφωνία, που αποτελεί εθνική ήττα και άνευ όρων «παράδοση» της χώρας, από έναν Πρωθυπουργό, που περιφρονεί όσο κανείς, κόμματα, θεσμούς, την ίδια την ευαισθησία του ελληνικού λαού. Ενός Πρωθυπουργού, που αγνοεί, ακόμη και τώρα, επιδεικτικά τη δημοκρατική βουή αντίδρασης των πολιτών, όπως αυτή διατρανώθηκε στα δεκάδες συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα.

Η Σερραία βουλευτής έκανε λόγο όμως και για τον πολιτικό εμπαιγμό του Κυβερνητικού εταίρου, του κ. Καμμένου. Ο οποίος, διαφωνεί τάχα με τη Συμφωνία, την ίδια στιγμή, που τη θεωρεί εξαιρετική, στηρίζοντας την Κυβέρνηση μέχρι τέλους.
Κάλεσε δε τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, εάν κόπτονται για τη Μακεδονία, «να ρίξουν την Κυβέρνηση που αποδέχεται, με τη δική τους στήριξη, τη μετατροπή της σλαβομακεδονικής ταυτότητας σε μακεδονική, την Κυβέρνηση, που επικυρώνει τον μακεδονισμό, δηλαδή το ιδεολόγημα της δήθεν διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας».
Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή οι ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνοι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
«Αγνοείτε ή θέλετε να κάνετε πως αγνοείτε ότι η γλώσσα, που με ελαφρότητα εκχωρείτε, είναι η βάση για την εθνική ταυτότητα, η βάση για την εθνική συνείδηση. Το ομόγλωσσον, το όμαιμον, το ομόθρησκον, η γλώσσα που αποτελεί τον θεματοφύλακα, τον ομφάλιο λώρο με την ιστορία, τη θρησκεία και τις παραδόσεις, την εθνική συνείδηση. Αυτή είναι, άλλωστε, η παρακαταθήκη και του Οδυσσέα Ελύτη στο «Άξιον εστί», «την γλώσσαν μου έδωσαν ελληνικήν», που επιδεικτικά αγνοείτε.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Σερρών τόνισε ότι η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε έχει το δικαίωμα να την υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Καθώς δεν διαθέτει καν τη δεδηλωμένη, μιας και ο κυβερνητικός του εταίρος, όπως λέει, δεν τη στηρίζει.
Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα, εάν είναι τόσο σίγουρος γι’ αυτό, που σπεύδει να κάνει, να ζητήσει αμέσως την εμπιστοσύνη και την εξουσιοδότηση από τη Βουλή, πριν οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών υπογράψουν το Σάββατο αυτή τη Συμφωνία. Διαφορετικά, είναι ένας Πρωθυπουργός μειοψηφίας, που δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπογράψει για λογαριασμό της χώρας, πολύ περισσότερο να εκχωρεί την Ιστορία και την ταυτότητά μας.
«Τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, ο καθένας αναμετράται με την Ιστορία και τη συνείδησή του. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα είμαστε με την πλευρά εκείνων που θα υπερασπιστούν την ιστορία και την πατρίδα, χωρίς «αλλά» και χωρίς αστερίσκους. Διαλέξτε με ποια πλευρά θα πάτε εσείς, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους και θα είναι αμείλικτη» έκλεισε η κ. Αραμπατζή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.