Σύσκεψη στο ΕΒΕΣ για τα διόδια στο Στρυμωνικό

821
Στρυμωνικό διόδια
- Διαφήμιση -

Σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της απόφασης για δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στο Στρυμωνικό Σερρών, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών το μεσημέρι του Σαββάτου, με πρωτοβουλία του προέδρου Χρήστου Μέγκλα. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές του νομού Φωτεινή Αραμπατζή και Αναστάσης Μεγαλομύστακας καθώς και εκπρόσωποι των άλλων βουλευτών, αλλά και της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης. Επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Σερρών καθώς και πρόεδροι φορέων και συλλόγων.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επανήλθε με τα συμπεράσματα της σύσκεψης των 4 περιφερειαρχών που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως τα διόδια θα είναι η ταφόπλακα της τοπικής οικονομίας.

- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, παρουσίασε μελέτη με στοιχεία τα οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε θα επιβαρύνουν σημαντικά την οικονομία του Νομού Σερρών και οι συνέπειες που θα προκύψουν θα είναι δυσβάσταχτες, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι η επιπλέον πτώση του ΑΕΠ στις Σέρρες, που ήδη κατατάσσει το νομό ως τελευταίο στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα.

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες Φωτεινή Αραμπατζή, τόνισε ότι από το «δεν πληρώνω» περάσαμε στο «υπερπληρώνω» και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για παραπλάνηση των πολιτών. Τόσο η ίδια, όσο και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσης Μεγαλομύστακας, δήλωσαν την συμπαράστασή στους Σερραίους επαγγελματίες και πολίτες, και τόνισαν ότι είναι σημαντικό, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Στις τοποθετήσεις τους οι δήμαρχοι που παρευρέθηκαν, τόνισαν πως πριν ένα χρόνο, σε κοινή σύσκεψη όλων των δημάρχων της περιφερειακής ενότητας Σερρών, αποφασίστηκε να μην γίνει δεύτερος σταθμός διοδίων και ζητήθηκε συνάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό από τον οποίον όμως ποτέ δεν έλαβαν απάντηση.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού κόσμου, δήλωσαν πως θίγονται άμεσα και πως είναι σημαντικό κανένα επιπλέον διόδιο να μη δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Να σημειώσουμε πως το Επιμελητήριο προτείνει να μην γίνουν άλλα διόδια, και να αποδίδονται έσοδα στο Νομό Σερρών από τη διέλευση ξένων οχημάτων από τα υπάρχοντα διόδια. Με την άποψη του Επιμελητηρίου να μην γίνουν άλλα διόδια, συμφωνούν σχεδόν όλοι.

Τέλος πιθανόν είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση διαμαρτυρίας των Σερραίων πολιτών, η οποία και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.