Οι πιο καθαρές και οι πιο βρώμικες πόλεις της Ευρώπης

καθαρές πόλεις
- Διαφήμιση -

Ποιες είναι οι πιο καθαρές ευρωπαϊκές πόλεις και ποιες οι πιο βρώμικες; Οι απαντήσεις της Eurostat και των ευρωπαίων πολιτών μπορεί και να ξαφνιάζουν, είναι όμως χρήσιμες για κάθε επισκέπτη.

Η ερώτηση, «Γενικά μιλώντας, παρακαλώ πείτε μας εάν είστε πολύ ικανοποιημένοι, αρκετά ικανοποιημένοι ή καθόλου ικανοποιημένοι από το πόσο καθαρή είναι η πόλη σας», έγινε σε κατοίκους 109 ευρωπαϊκών πόλεων.

- Διαφήμιση -

Το Λουξεμβούργο αποδείχθηκε η καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με 95%. Ακολουθεί η Βιέννη με 90%, η Λιουμπλιάνα με 88%, η Ρίγα με 81% και το Ελσίνκι με 80%.

Η Αθήνα στη «βρώμικη» δεκάδα.
Οι κάτοικοι της Ρώμης, είπαν τα χειρότερα για την πόλη τους, η οποία αναδείχθηκε η πιο βρώμικη πρωτεύουσα, με μόνο το 9% αυτής να δηλώνει ικανοποιημένο με την καθαριότητα. Στη δεκάδα ακολουθούν η Μπρατισλάβα με 28%, η Σόφια με 29%, το Βουκουρέστι με 37%, η Μαδρίτη με 38%, η Βουδαπέστη με 39%, η Αθήνα με 41%, το Βερολίνο με 45% και το Παρίσι με 49%.

Η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης
Η πιο καθαρή πόλη της Ευρώπης αναδείχθηκε το Βέντσπιλς της Λετονίας, στο οποίο σχεδόν όλοι του οι κάτοικοι (99%) δήλωσαν πως είναι πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι με την καθαριότητα στην πόλη τους. Μετά ακολουθεί η Βάλμιερα της Λετονίας με 97%, το Οβιέντο της Ισπανίας και το Λουξεμβούργο με 95%.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.