Οι Έλληνες ορειβάτες που κατέκτησαν τα Ιμαλάια

473
Ιμαλάια
- Διαφήμιση -

Οι ορειβάτες Αντώνης Συκάρης και Φώτης Θεοχάρη επιστρέφουν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Μαΐου, αφού κατάφεραν να φθάσουν στην τρίτη ψηλότερη κορυφή -και τεχνικά δυσκολότερη -του κόσμου, στο θρυλικό όρος Kangchenjunga που φτάνει σε ύψος τα 8.586 μέτρα.

- Διαφήμιση -

Στην κορυφή του βουνού, τα τρία τελευταία χρόνια παρόλο τις προσπάθειες ξένων ορειβατών απ’ όλο τον κόσμο δεν έχει καταφέρει να αναρριχηθεί κανείς. Πρόκειται για το δεύτερο λιγότερο σκαρφαλωμένο βουνό στον κόσμο. Οι δύο Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν ωστόσο μετά από 51 ημέρες παραμονής στο απομακρυσμένο αυτό βουνό στα νεπαλοινδικα σύνορα να το “κατακτήσουν.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική επιτυχία σε κορυφές που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα, και η οποία θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο για την ελληνική ορειβασία (σε συνέχεια της περσινής κατάκτησης της κορυφής του Έβερεστ από τον Αντώνη Συκάρη και τον Μάικ Ευμορφίδη.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.