Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κεραμάρης στο serrespost.gr

Κεραμάρης
- Διαφήμιση -

Το serrespost.gr στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, συνάντησε τον Επιχειρηματία Δημήτρη Κεραμάρη, συνιδιοκτήτη επιχείρησης εμφιαλωμένου νερού.
Ο Δημήτρης Κεραμάρης, νέος, γεμάτος ενέργεια, με ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Παραλιμνίου, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μοιράστηκε μαζί μας την πορεία των τελευταίων 13 ετών, που όπως χαρακτηριστικά μας λέει, με πολύ κόπο, προγραμματισμό και επιμονή, ανέδειξαν την εταιρεία.

SP: Πως και πότε προέκυψε η ιδέα ίδρυσης της συγκεκριμένης επιχείρησης;
Δ.Κ.: Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2005, οπότε και αποφασίσαμε, σε συνεργασία με έναν φίλο, να κάνουμε κάτι δικό μας. Και είμαστε μαζί σε αυτή τη δουλειά, 13 χρόνια τώρα. Κάναμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, σε δύσκολες εποχές, αμέσως μας βρήκαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά πιστεύω ότι ήταν μια καλή κίνηση.

- Διαφήμιση -

SP: Είναι μια δουλειά που απορροφάει πολύ από το χρόνο και την ενέργειά σου. Πως μοιράζεις το χρόνο σου ώστε να βλέπεις και την οικογένειά σου;
Δ.Κ.: Υπάρχει χρόνος για όλα. Δύσκολα μεν, αλλά φροντίζω να το ρυθμίζω έτσι ώστε να έχω και χρόνο για το σπίτι και για τα παιδιά μου. Και βέβαια υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις, αλλά νομίζω, μέχρι στιγμής τα καταφέρνω… Βρίσκουμε χρόνο για μια βόλτα, να πάμε κάπου για φαγητό και καφέ… έτσι μέχρι εκεί. Νυχτερινά μαγαζιά και άλλα τέτοια παρόμοια, δεν είναι στο πρόγραμμα. Είναι λίγο δύσκολο, είναι μικρά τα παιδιά. Πλησιάζει όμως το καλοκαίρι που υπάρχει περισσότερος χρόνος για εκδρομές και διασκέδαση με την οικογένεια.

SP: Να πάμε στον αθλητισμό και στη μεγάλη σου αγάπη, το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου.
Δ.Κ.: …με την ομάδα ξεκινήσαμε ξανά από την αρχή το 2013, μετά από μία παύση μιας πενταετίας. Θεωρώ ότι κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό για αυτό και ασχολούμαι και αφιερώνω αρκετό χρόνο στην ομάδα. Δεν είναι όμως χόμπι, είναι κάτι παραπάνω και σχεδόν καθημερινά στην ομάδα αφιερώνω αρκετές ώρες. Κι όταν δεν είμαι στο γήπεδο πάλι ασχολούμαι με την ομάδα. Γίνεται κάτι καλό, δηλαδή κάτι οργανωμένο. Αυτό που κάναμε το αγαπήσαμε, για αυτό και ασχολούμαστε. Θεωρούμε ότι έχει προοπτική. Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου βρίσκεται στη Γ΄Εθνική κατηγορία, όπου είμαστε πρωταθλητές. Διεκδικούμε την άνοδο στη Football League, όπου νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε.

Απονομή πρωταθλήματος

SP: Yπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα; Πράγματα με τα οποία θα ήθελες κάποια στιγμή να ασχοληθείς;
Δ.Κ.: Όλες μας οι μέρες είναι γεμάτες και δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας. Διοχετεύουμε την ενέργεια και τη σκέψη μας στη δουλειά και στις υποχρεώσεις. Γενικά όμως είμαι αισιόδοξος και βλέπω τα πράγματα από την καλή τους πλευρά.

SP: Ποιοι είναι οι στόχοι για την επιχείρηση;
Δ.Κ.: Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μας, στόχος είναι όσο μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παρέχουμε το καλύτερο προϊόν. Όσον αφορά τις εταιρείες που δουλεύω, προτεραιότητα είναι να ικανοποιείται ο πελάτης. Από κει και πέρα, να είμαστε υγιείς, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε καθημερινά στη δουλειά μας.

SP: Τι έχεις να πεις στους νέους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα στα χρόνια της κρίσης; Είναι διέξοδος το εξωτερικό;
Δ.Κ.: Είναι δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πράγματι, τους ακούς στο τηλέφωνο και είναι καλά ψυχολογικά. Αυτό που μας τρώει εδώ στην Ελλάδα και μας «ρίχνει», είναι η ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί. Λόγω των συνθηκών δεν έχουμε το κουράγιο, ώστε να δημιουργήσουμε. Υπάρχουν και τολμηροί φυσικά, που προσπαθούν και καλά κάνουν και δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Όταν είσαι νέος πρέπει να κάνεις το βήμα… ίσως κι εγώ αν ήμουν νέος τώρα, στο ξεκίνημα, να το τολμούσα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.